Alce Nero Fusilli BIO Trojbarevné, 500 g
Kód: PS691Související produkty
Detailní popis produktu
Alce Nero Fusilli BIO Trojbarevné, 500 g
Tříbarevné fusilli Alce Nero se vyrábějí výhradně z organické tvrdé (durum) pšenice pěstované v Itálii. Vynikající semolina získaná z této odrůdy tvrdé pšenice se po prosetí mísí s pramenitou vodou z Trentinských Alp. Tříbarevné fusilli Alce Nero BIO jsou zdrojem vlákniny a jsou ideální pro přípravu originálních pokrmů nebo se podávají s omáčkami na bázi rajčat.
Způsob přípravy: Na 100 g těstovin - vložte do 1,5 l vroucí vody a přidejte 15 g soli. Doba vaření "al dente": 11 min.
Složení: Bio semolina z tvrdé pšenice, bio rajčatový prášek (3 %), bio špenátový prášek (2 %), voda.
Nutriční hodnoty | na 100 g výrobku: |
Energie | 1470 kJ / 350 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 2,9 g |
Vláknina | 3,5 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0 g |
Alergeny: Obsahuje lepek. Může obsahovat: jiné obiloviny obsahující lepek, sóju, hořčici.
Obsah balení: 500 g
Skladování: Skladujte na chladném a suchém místě mimo dosah slunečního záření.
Právní název: Bio celozrnné semolinové těstoviny z tvrdé pšenice
Bio certifikát: CZ-BIO-002
Země pěstování pšenice: Itálie
Země mletí: Itálie
Místo výroby: Via Felicetti 9, Predazzo (TN) - Itálie
Postup výroby:
Oblast: Pěstitelé Alce Nero pěstují tuto tvrdou pšenici již mnoho let na pozemcích převážně v provinciích Foggia a Bari.
Kultivace: Těstoviny z tvrdé pšenice Alce Nero začínají svou pouť na podzim, kdy je pšenice zaseta. Po zasetí musí pšenice nejméně šest měsíců dozrávat na slunci a ke sklizni je připravena, když má klas intenzivní zlatou barvu.
Příprava: Celá sklizeň je monitorována a kontrolována díky koordinaci partnera Alce nero - Mediterre.bio. Poté ji zpracuje společnost Molino De Vita - další partner značky. Na zelené ploše, daleko od hlavních komunikačních kanálů, mlýn přeměňuje zrno na semolinu pomocí pokročilých technologií a nízkootáčkových mlecích válců, které co nejvíce zachovávají vlastnosti zrna. Nakonec je semolina převezena do Trentina, kde se pramenitá voda z Alp setkává s dovedností výrobců těstovin Felicetti, dalšího partnera Alce Nero, a dává tak život těstovinám, které jsou 100% italské, ekologické a zaručené členy skupiny Alce Nero.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Těstoviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.54 kg |
BIO: | CZ-BIO-002 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alce Nero je značka ekologických zemědělců a zpracovatelů, která funguje od roku 1978. Sdružuje více než 1 000 zemědělců v Itálii a přes 10 000 malých rodinných farem ve Střední a Jižní Americe. Zaměřují se na výrobu a produkci chutných BIO potravin a zároveň respektují půdu a její úrodnost. Upřednostňují ekologické zemědělství, používají nejmodernější agronomické techniky a vyhýbají se syntetickým chemikáliím.
Jejich výrobky mají krátký a jednoduchý seznam ingrediencí, neobsahují konzervační látky a přídatné látky. Alce Nero nabízí široký sortiment potravin pro každodenní použití, včetně těstovin, rýže, rajčatových výrobků, zeleniny, luštěnin, sušenek, džusů, zavařenin, medu, rostlinných nápojů, dětské výživy, čerstvých produktů, mražených výrobků, zmrzliny a ekologických Fairtrade produktů pocházejících z Latinské Ameriky.
Společnost Alce Nero je od svého založení průkopníkem na trhu s biopotravinami a prosazuje odpovědné a udržitelné zemědělské postupy. Spolupracuje se zemědělci, kteří jsou hnací silou jejího poslání, a pokračuje v inovacích a rozšiřování ekologického zemědělství v Itálii.
Alce Nero S.p.A., Via H.Ford 2/a- 40024, Castel S.Pietro Terme (BO), Itálie