SONNENTOR Chilli BIO, mleté, 40 g
Kód: 00354Související produkty
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....
Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické...
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými. Nať s hladkými nebo...
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...
Svěžest jihovýchodní Asie! Svěží citronová chuť citronové trávy se hodí do teplého, vlhkého klimatu Vietnamu a Thajska. Tam je tato rostlina obzvláště oblíbená: ryby, kuřecí...
Kdo miluje středomořskou chuť, měl by mít italské koření doma. Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má...
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.
Detailní popis produktu
SONNENTOR Chilli BIO, mleté, capsicum frutescens, 40 g
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto chilli, jehož ostrost se označuje číslem 6. Hodí se do těstovinových omáček nebo pro přípravu marinád. Také dezerty mohou snést trošku ohně, obzvláště doporučujeme čokoládovou chilli omáčku, která se výborně hodí ke zmrzlině i pikantnímu kuřeti. Míra ostrosti je na každém balení vyznačena pomocí stupnice 0-10.
Kde najde využití: Pomazánky, jídla z jednoho hrnce, kari, dušené maso, ryby, čerstvý sýr, drůbež, grilování, zelenina, luštěniny, brambory, jehněčí maso, mořské plody, těstoviny, hovězí maso, zvěřina, pečené maso, pikantní štrúdl, polévky, vegetariánská jídla
Kuchyně: Světová kuchyně
Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
BIO: | CZ-BIO-002 |
Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk. V kuchyni se...
Naše chilli vločky jsou hrubě mlety z chilli papriček se střední ostrostí (kolem 20 000 SHU, ostrost se s jednotlivými šaržemi může měnit). Chilli vločky potěší všechny...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
SONNENTOR, založený Johannem Gutmannem v roce 1988, je česká značka známá pro svou ekologickou a udržitelnou produkci čajů, koření a bylin. V roce 1992 se připojil Tomáš Mitáček, čímž začala jihomoravská kapitola pod vedením Josefa Dvořáčka. Společnost klade důraz na ekologické zemědělství, používání lokálních surovin a kompostovatelnost obalů. Věří v přímý obchod (direct trade) s pěstiteli, čímž zajišťuje férové ceny a dlouhodobé vztahy.
SONNENTOR se pyšní ruční prací, úctou k tradicím a neustálými inovacemi s cílem dosáhnout plně kompostovatelných produktů a uzavřeného přírodního cyklu. S centrálou v Čejkovicích na jižní Moravě, společnost spolupracuje s partnery po celém světě, včetně Rumunska, Albánie, Nikaraguy a dalších zemí.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika