SONNENTOR Kopr BIO, 15 g
Kód: 00326Související produkty
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma....
Pepř je více než jenom kýchací prášek. Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho...
O petrželi nemůžeme říct, že se k něčemu nehodí. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské kuchyni nepostradatelnými. Nať s hladkými nebo...
Laszlo, Janos i Piroska papriku milují. Přičichněte k paprice a hned se vám vybaví Maďarsko – země guláše, kuřete na paprice a dalších pokrmů, do kterých paprika neodmyslitelně...
Okuste opravdovou ostrost latinskoamerické, africké, či orientální kuchyně. V kuchyni se použití chilli meze nekladou. Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek,...
Opravdoví mistři v grilování sáhnou po této vybrané směsi, díky které získá maso lákavou, mírně ostrou chuť. Směs koření vetřete do masa, nechte cca 2 hodiny odležet a pak...
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových...
Z Apollonovy hlavy rovnou na váš talíř. Zatímco byl vavřín u Římanů a Řeků symbolem moudrosti, dokázal se v průběhu staletí prosadit i jako koření. Byla by škoda, kdyby...
Kdo má rád ostré a hledá intenzivní chuťový zážitek, neodolá a sáhne po tomto ohnivě ostrém chilli. Stupeň ostrosti = 9. Můžete jej rozemlít nebo povařit celý lusk. V kuchyni se...
Římský kmín je nejtypičtějším kořením indické kuchyně a nesmí chybět v žádné z mnoha známých směsí jako Garam masala, Curry nebo Tandoori.
Detailní popis produktu
SONNENTOR Kopr BIO, anethum graveolens, 15 g
Kopr je mnohem víc než jen „nať do okurků“. Okurky s koprem a jogurtem jsou sice báječným letním osvěžením, přesto je škoda nepoznat další možnosti, které nám toto aromatické koření nabízí. Kopr voní po citronu a výborně se hodí ke kořenové zelenině, fazolím, bramborám a červené řepě. Také ruský boršč (polévka z červené řepy) nutně potřebuje kopr, aby chutnal autenticky. Velmi chutný je rovněž indický čočkový špenát, jehož charakter určuje nať a semínka kopru. Kdo má rád norskou kuchyni, může připravit lososa, mušle nebo krevety s koprovou omáčkou a potěšit se typickou skandinávskou chutí. V Rakousku zná téměř každý tradiční koprové fazole s hovězím masem.
TIP: cenné aroma kopru se rychle ztrácí, doporučujeme přidat až ke konci vaření.
Kde najde využití: Pomazánky, dipy, ryby, čerstvý sýr, brambory, jehněčí maso, štrúdl, vegetariánská jídla
Kuchyně: Středomořská kuchyně, česká kuchyně
Surovina(y) pocházejí mimo jiné od těchto pěstitelů: Rakousko
Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.025 kg |
BIO: | CZ-BIO-002 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
SONNENTOR, založený Johannem Gutmannem v roce 1988, je česká značka známá pro svou ekologickou a udržitelnou produkci čajů, koření a bylin. V roce 1992 se připojil Tomáš Mitáček, čímž začala jihomoravská kapitola pod vedením Josefa Dvořáčka. Společnost klade důraz na ekologické zemědělství, používání lokálních surovin a kompostovatelnost obalů. Věří v přímý obchod (direct trade) s pěstiteli, čímž zajišťuje férové ceny a dlouhodobé vztahy.
SONNENTOR se pyšní ruční prací, úctou k tradicím a neustálými inovacemi s cílem dosáhnout plně kompostovatelných produktů a uzavřeného přírodního cyklu. S centrálou v Čejkovicích na jižní Moravě, společnost spolupracuje s partnery po celém světě, včetně Rumunska, Albánie, Nikaraguy a dalších zemí.
Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika